Még nagyobb lehűlés jön, mint várták – itt fogsz sírni a hőmérséklettől

Sok lesz a napsütés, gomolyfelhők elsősorban az ország déli és keleti részén képződnek, illetve délutántól nyugat felől fátyolfelhők érkeznek. Késő délutántól az északnyugati tájakon már lehet zápor, zivatar.

Nagyrészt gyenge lesz a légmozgás, majd délutántól az Észak-Dunántúlon fokozatosan északnyugatira fordul, és megerősödik a szél, a magasabb helyeken és a Balatonnál viharos széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29, 30 fok körül valószínű. Késő estére 16, 23 fok közé hűl le a levegő.

metes

Északnyugat felől tovább növekszik a felhőzet, de az Alföldön a déli órákig még napos idő várható. Eleinte északon és nyugaton szórványosan, majd délutántól egyre többfelé alakul ki zápor, főként keleten zivatar is valószínű. A szél északnyugatira, északi fordul, és sokfelé megerősödik, néhol, valamint zivatar környezetében viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet északnyugaton 18 és 24, másutt 25 és 31 fok között alakul.