Újabb hidegfront jön, mondjuk, meddig strandolhatsz

Néhány szép nyári nap után érkezik a lehűlés, 20-21 fokig is lehűlhet nappal a levegő.

Vasárnapra elvonult térségünkből a hidegfront, visszatért a napsütés, 25-29 fokos meleg lesz a hét utolsó napján – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfőn és kedden is szuper idő lesz, sütni fog a nap, szél helyett csak szellő fog fújdogálni, 26-30, illetve 28-32 fokra van kilátás.

Szerdán még ennél is melegebb lehet: a szakemberek szerint 27-33 fokos csúcshőmérséklet várható. Sajnos a hét harmadik napján egy hidegfront is megérkezik. Délutántól nyugaton és északon erősödő gomolyfelhő-képződésre kell számítani, egyre több helyen várható zápor, zivatar, másutt viszont gyengén felhős, napos, száraz időre van kilátás. A Dunántúlon a szél északnyugatira fordul, és megerősödik, zivatar környezetében a szél viharossá fokozódhat.

A csütörtök már közel sem lesz olyan szerethető, mint amilyen a hét eleje volt. Kezdetben erősen felhős időre számíthatunk többfelé záporral, zivatarral, majd nyugat felől csökken a felhőzet, és felhőátvonulások lesznek. A szakemberek szerint az északnyugati, északi szél sokfelé erős, néhol viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között várható.

A péntek már derűsebb lesz, de nem fogod leszaggatni magadról a ruhád a forróság miatt: 21-25 fokos maximumokra van kilátás.