22 fokot hozhat hétvégére a hidegfront

Érkezik egy kis felfrissülés.

Fokozatosan melegszik az idő, csütörtökön 30 fokot mutathat a hőmérő, csapadéktól nem kell tartani – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisa.

Pénteken a Dunától keletre napos idő várható, a Dunántúlon viszont a napsütést délután egyre több gomolyfelhő zavarja meg, amelyből egyre több helyen alakul ki záporeső, zivatar. Az Alföldön élénk, helyenként erős déli, délkeleti szél várható, míg a Dunántúlon délután északnyugatira fordul és megerősödik a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29, 34 fok között várható, északnyugaton az alacsonyabb, keleten a magasabb értékekkel.

Péntek késő este egy hidegfront érkezik, mely miatt szombaton főként az ország középső harmadában lesz erősen felhős az ég. A szakemberek szerint az ország középső harmadában szórványosan, másutt csak elvétve alakul ki zápor, esetleg zivatar, az északi szél nagy területen megerősödik, egy-egy viharos széllökés is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet keleten 28, 33, másutt 22, 27 fok között alakul.

Vasárnapra feloszlik a felhőtakaró, így többnyire napos idő várható kevés gomolyfelhővel az égen, a csapadék is nagy ívben kikerül minket. Újfent melegszik az idő: az éjjeli 15-20 fokot 26-30 fokos nappali csúcs követi majd.