Már látszik, mikor tér vissza a 35 fok

Hamarosan újra itt az aszfaltolvasztó hőség.

Nem kell sokat várni, és már az emléke is elhalványul ennek a nüansznyi lehűlésnek, ami most érte el hazánkat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az előttünk álló napokban fokozatosan melegszik az idő.

Kedden a többórás napsütés mellett még időnként erősebben megnövekszik a fátyol-, illetve a gomolyfelhőzet, de már csak az ország középső részén fordulhat elő néhol zápor, 23-28 fok várható.

Szerdán többnyire gyengén felhős, napos idő várható, de délután helyenként összeállhatnak a gomolyfelhők, egy-egy helyen kisebb zápor is kialakulhat, a hőmérő 26-30 fokot mutat majd a legmelegebb órákban.

Csütörtökön a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható, a csapadék is elkerül minket – áll a prognózisban. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül, 28 és 32 fok között alakul a nappali csúcshőmérséklet.

A péntek már elhozza a kánikulát. Napközben túlnyomóan derült idő várható, majd estétől nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és ekkor a Nyugat-Dunántúlon zápor, zivatar is előfordulhat. A délkeleti szél helyenként megerősödik, majd estétől a Nyugat-Dunántúlon északnyugatira fordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 35 fok között alakul.