Brutális szemétcsekket kaphatsz hamarosan

Héthavi összeget is kérhetnek majd egyszerre tőled.

A szemétszállítást április óta a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. ügyezi. Tavasztól már ide megy a lakosság pénze, az állami kukaholding pedig ezt aztán visszaosztja a szemétszállítást ténylegesen lebonyolító helyi cégeknek.

Van azonban egy kis fennforgás. Az állami szolgáltató a Magyar Nemzet cikke szerint mindeddig nem tudta megoldani a számlázást, ezért rengeteg település lakói nem kaptak még csekket az új rendszerben.

A cikk szerint ez azt fogja eredményezni, hogy az ügyfeleknek az ősszel egyszerre hat-héthavi számlát fog kiküldeni a cég, összege a 18-21 ezer forintot is elérheti majd. Ez az összeg várhatóan sokaknak jelent majd problémát.

A lap idézte Schmidt Jenőt, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnökét, aki elmondta, a ki nem küldött csekkek miatt egyre halmozódik a lakosság díjhátraléka.

Schmidt hozzátette: az országban mintegy 170 szemétszállítási cég működik, többségük azonban a díjbevételek hiánya miatt a csőd szélén áll. A cégek csupán az állami kukamonopóliumtól kapott előlegből tartják fenn magukat.