Takarítók találtak két eszméletlen lányra a Balaton Sound fellépőjének öltözőjében

A rendőrség szerint nem merült fel szexuális erőszak gyanúja.

Eszméletlen állapotban találtak két lányt szombaton a Zamárdiban rendezett Balaton Sound egyik fellépője, a kanadai DVBBS öltözőkonténerében – írta a Bors nyomán az MTI.

A hírek szerint a lányok a kanadai DVBBS formáció öltözőjében a padlón feküdtek, a takarítók hívtak hozzájuk mentőt.

A szervezők nyilatkozata szerint a zenekar tagjai a koncert alatt néhány lányt felhívtak a színpadra, az előadás után pedig az öltözőjükbe.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közleményt adott ki az ügyben. Eszerint július 10-én négy, a fesztiválon részt vevő külföldi férfit állítottak elő a helyi rendőrkapitányságra, akiknél a ruházatuk átvizsgálása alkalmával kábítószergyanús anyagot találtak.

Hármuk esetében a kábítószer-gyorsteszt pozitív eredményt jelzett, így őket a nyomozók kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként, egy személyt pedig tanúként hallgattak ki. A férfiak az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhetnek.

A rendőrség szakértők bevonásával folytatja a nyomozást, amelynek során – a rendelkezésre álló adatok alapján – szexuális erőszak gyanúja nem merült fel.

A DVBBS az eset miatt lemondta a Szigeten esedékes koncertjét.