37 fok jön, kiadták a figyelmeztetést

Aszfaltolvasztó napokat hoz az előttünk álló hét.

Vasárnap az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisa szerint sok napsütés valószínű, amit elsősorban északkeleten és a délnyugati területeken zavarhat több fátyol- és gomolyfelhő. Estére szinte mindenütt kiderül az ég. A nap folyamán csapadék nem lesz, többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet délután 26 és 32 fok között alakul. Késő estére 19 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn rákapcsol a hőség, a derült, napos időben 31-35 fokig melegedhet a levegő, egy-egy zivatar a nyugati határszélen fordulhat elő.

A meleg miatt a meteorológiai szolgálat az ország nyugati és középső felére, 12 megyére első fokú figyelmeztetést adott ki. Az alábbi megyékben várható 25 fok feletti nappali középhőmérséklet:

Fotó: met.hu

Fotó: met.hu

A kedd az sokban fog hasonlítani a hétfőhöz, a Dunántúlon azonban délután, este már helyenként kialakulhat zápor, zivatar – írja az előrejelzés. A déli szél élénk, helyenként erős lesz, majd estétől a Dunántúl északi felén északnyugatira fordul az áramlás. Az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisa szerint 33-37 fokos csúcshőmérséklet várható