Brutális szupercella pusztított a Nyírségben – fotók

Zuhogott a jég, dőltek a fák.

Az Időkép cikke szerint egy szupercella haladt át északkelet-délkelet irányba az ország északkeleti csücskén szombat délután. A cella Sátoraljaújhely felől Nyíregyháza felé haladt, Penészlek felé hagyta el az országot Románia felé.

A portálon közzétett fotók szerint a szupercellából Sátoraljaújhelyen és Ramocsaházán jég esett, Tiszatelken fákat csavart ki a szél.

Így nézett ki a szupercella Debrecentől északra:

Rakamaz mellett így látszott a vihar:

Dolgoztak a tűzoltók

Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapja szerint Nyírbátor és Nyírbéltek közelébe riasztották a legtöbbször Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tűzoltóit, ahol az elmúlt órákban viharos időjárás tombolt. Nyíregyházán a létrás mentőszerre is szükség volt.

Piricse körzetében fák dőltek az úttestre a Nyírbátorra és az Encsencsre vezető úton is. Az Adonyi tűzoltók, miközben egy ilyen esethez vonultak, egy árokba csúszott személyautót is visszahúztak az úttestre. A 41-es főútra dőlt fáktól a baktalórántházi tűzoltók tisztították meg az úttestet.

Ófehértón és Tiszarádon telefonvezetékre esett egy-egy letört faág. A vihar délután három óra körül már Nyírbélteken és környékén okozott gondokat. A településről Nyírlúgosra vezető útra fák dőltek, a szakolyi önkormányzati tűzoltók dolgoztak az eltávolításukon, a Piricsére vezető útról pedig a nyírbátori tűzoltók vágták ki a kidőlt fákat.

Az adonyi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói az Ifjúság utcában avatkoztak be a településen, ahol egy ház tűzfala megdőlt a viharos szél következtében. Hetek laknak az épületben, de nem lesz szükség lakosságvédelmi intézkedésre.

A nyírbátori Szőlő utcában elöntött egy pincét a víz, a mátészalkai tűzoltók szivattyúval védték meg a család értékeit. Nyíregyházán egy letört faág miatt a létrás járművet is riasztani kellett.

A tűzoltókat további településekre is riasztották, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei műveletirányításra késő délutánig közel húsz bejelentés érkezett. Sérülésről egyik helyszínről sem érkezett jelentés.