Ingyen adott volna tévéket a kórházaknak, vállalhatatlan feltételek elé állították

Ellenbacher Attila 88 tévét akart két budapesti kórháznak adni, de végül nem adja azokat, mert az intézmények akadékoskodnak.

A történetet a Propeller találta meg az Indexen.

Ellenbacher Attila kiöregedett tévéket javít, melyeket aztán kórházaknak ad ingyen, ily módon már 200-nál több készülék került az intézményekbe.

A folyamat eddig zökkenőmentesen működött, 2012-ben a Heim Pál Gyermekkórház kapott tőle tévéket. Most viszont fura válaszlevelet kapott az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézettől és az Országos Onkológiai Intézettől. Ebben leírták: csak akkor fogadják el a tévéket, ha a férfi garanciát is ad hozzájuk.

Ezt Ellenbacher Attila nem tudja elfogadni. Mint mondta, kiszámíthatatlan, hogy meddig bírja egy régi, javított tévé meddig bírja, ha vállalná a garanciát, óriási költséget jelentene neki.

Az Index mindkét intézményt megkereste az ügyben, választ csak az Országos Onkológiai Intézettől kaptak. Ebben a főigazgató leírta, hogy minden elektromos készülékkel kapcsolatban ragaszkodnak a törvényi előírások szerinti érintésvédelemhez és a műszaki garanciához. Ellenbacher viszont ezt nem tudja vállalni, a kórházaknak szánt 88 tévé pedig marad a helyén.