Ez a három torta a Magyarország Tortája 2016 döntőse

Egy dunaföldvári és két salgótarjáni cukrászda terméke van már csak versenyben a címért.

Az ország tortája kezdeményés 2007-ben indult, azóta egyre több cukrászda szeretné elkészíteni az év édesipari termékét – írtuk korábban. 2015-ben a Pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltorta lett, amelyet 39 alkotás közül választottak ki.

A győztest négy forduló után hirdetik ki az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából. Az első forduló már megvolt, a szakmai zsűri március 10-11-én választotta ki a nevezettek közül azt a tíz tortát, ami továbbjutott, a sütik fotóit meg is mutattuk neked.

A középdöntőt június 6-án tartották Szegeden az újra megnyílt Virág Cukrászdában, ahol az Év Fagylaltját is megválasztották – derült ki a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének közleményéből.

A tíz tortából ez a három maradt bent, ebből lesz valamelyik idén az ország tortája:

Aranyos Körtetorta – Tóth Norbert, Tóth Cukrászda Dunaföldvár
Őrség Zöld Aranya – Szó Gellért, G&D Kézműves Cukrászda, Salgótarján
Zuzorka – Szó Gellért, G&D Kézműves Cukrászda, Salgótarján

Aranyos Körtetorta:

Fotó: cukraszat.net

Fotó: cukraszat.net

Fotó: cukraszat.net

Fotó: cukraszat.net

Őrség Zöld Aranya:

Fotó: cukraszat.net

Fotó: cukraszat.net

Fotó: cukraszat.net

Fotó: cukraszat.net

Zuzorka:

Fotó: cukraszat.net

Fotó: cukraszat.net

Fotó: cukraszat.net

Fotó: cukraszat.net

Budapesti cukrászdában nyalhatod az év fagyiját

Az Év Fagylaltja verseny során számos kategóriában nevezhettek a hideg nyalánkságok, a kötelező íz idén a meggy volt. A versenyen fagylaltjait tizennégy fős szakmai és nyolc fős közönségzsűri pontozta.
A szakmai zsűriben az ország legjobb cukrászmesterei értékelték a fagylaltokat.

Az Év Fagylaltja cím és az ezzel járó vándorkupát idén a budapesti Nádori Cukrászdának ítélték oda. Ha megkóstolnád, akkor Hiczkó Henrietta munkáját, a Vezúv fagyit keresd.

A Kézműves Fagylalt Nívódíj Tóth Norbertnek járt (Tóth Cukrászda, Dunaföldvár), míg a közönségdíjat és Szeged város különdíját a Parmezános körtés joghurtért Csuta Zsolt (Csuta Cukrászda, Csákvár) kapta.