Tiszteletbeli mentős lett a kerekesszékes bonyhádi srácból

Ha csak teheti, a mentőállomáson van a 23 éves Miklós.

Oberst Miklós gyermekkora óta tolószékben él, minden vágya, hogy mentős lehessen – derült ki a Teol.hu cikkéből. Sajnos mozgáskorlátozottsága ezt nem teszi lehetővé, de ennek ellenére amikor csak ideje engedi, a bonyhádi mentőállomáson van, amiben tud, segít a mentősöknek.

Miklós napjainak szerves részévé 9-10 éves korában váltak a mentősök, mikor még a budapesti Pető Intézetbe járt. Rengeteget utazott mentőben, így többször előfordult, hogy megálltak segítséget nyújtani. Olyan is volt, hogy ő kért esetkocsit a helyszínre.

Miklós elmondása szerint rengeteget tanult a mentősöktől, magába szívta az emberséget, a segíteni akarást. Nem is volt kérdés, hogy ha tehetné, mentős lenne. Hivatalos papírja nem lehet elsősegélynyújtásból, de az elméleti részt már betéve tudja, segített is egy iskolának felkészülni az országos elsősegélynyújtó versenyre.

A bonyhádi mentőállomáson dolgozók tiszteletbeli kollégaként tekintenek Miklósra. A srác részt vesz az állománygyűléseken, jótékonysági esemény szervezője is volt, a Teol fotója szerint pedig mentős egyenruhát is kapott.