Itt szakadhat le szerdán az ég

Több megyére is figyelmeztetést adott ki a meteorológia szerdára.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedd délután, este elsősorban a Nyugat-Dunántúlon és a Dunántúli-középhegység térségében várható helyenként zivatar. A zivatarokhoz hevesebb kísérőjelenség nem valószínű, de az intenzív csapadék mellett 60 kilométer per óra körüli viharos szél, kisebb méretű jég előfordulhat.

Szerdán délutántól szórványosan várható zivatar – derült ki a prognózisból. Eszerint az Alföldön, kisebb valószínűséggel a Dél-Dunántúlon, Északi-középhegységben egy-egy intenzívebb zivatarra is számítani lehet, 70 km/h feletti széllel, jégesővel és rövid idő alatt 20-30 milliméter csapadékkal. Estétől az Alföldön dél, délnyugat felől kiterjedtebb záporos, zivataros csapadékrendszer alakulhat ki, derekasan fog villámlani, a délkeleti országrészben pedig nagyobb mennyiségű eső is eshet.

A várható időjárás miatt szerdára első fokú veszélyjelzést adtak ki szerdára Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, valamint Jász-Nagykun-Szolnok megyékre. A prognózis szerint Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyében kis valószínűséggel kialakulhat heves zivatar károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében. Csongrádban és Békésben ezt felhőszakadás tetézheti, erre intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Fotó: met.hu

Fotó: met.hu