Kékre-zöldre verte az egyéves gyermeket, mégis megúszhatja

Gyermekbántalmazással gyanúsítja az oregoni pár a bébiszittert, de az ügy elmondásuk szerint lepattant a bíróságról.

A Daily Mail cikke szerint egy oregoni pár még márciusban kért bébiszittert egyéves kisfiukhoz, Jacobhoz egy esti program miatt.

Mikor hazaértek, a gyermeket hangosan sírva találták, miközben a bébiszitter aludt. A házaspár másnap reggel látta, hogy a gyermek testét zúzódások borítják, ezért azonnal jelentették az esetet a rendőrségnek, a bébiszittert gyanúsították.

Két hónappal később azonban megdöbbenve értesültek arról, hogy nem történt vádemelés az ügyben. Állításuk szerint ez egy 2012-es ügy miatt történhetett, ahol a vád szerint az öt évnél fiatalabbak gyakran nem képesek kifejezni, hogy őket jelentős fájdalom éri, azaz nehezen bizonyítható, hogy őket bántalmazták-e, mikor a sérüléseiket szerezték.

A szülők több orvoshoz is elvitték Jacobot, mindegyik megállapította, hogy a kicsi arcán egy tenyérlenyomat látható. A történetüket közzétették Facebookon is, ahol az jelenleg 262 ezres megosztásnál jár. A leírás szerint a bébiszitter – akit nem neveznek meg – később beismerte a családnak a tettét, mégsem lett belőle rendőrségi ügy.

– Senki nem üthet meg egy gyermeket, és úszhatja meg, valamit tenni kell – írta a kétségbeesett és felháborodott apa. Hozzátette: úgy értesültek, hogy azokba a sérülésekbe, amik láthatóak a gyermekén, bele is halhatott volna a kisfiú.

A férfi elmondta: először azt hitték, hogy a gyermek arcra esett, de aztán a fülénél, a karján és a hátán is találtak zúzódásokat, ezt pedig nem tudták már mással magyarázni, csak bántalmazással.