18 éve megmentette a lány életét, most együtt mosolyogtak a diplomaosztón

Josibel Peternek köszönheti az életét, nem tudta volna elképzelni a diplomaosztót nélküle.

Josibel Aponte ötéves volt, mikor 1998. június 25-én kigyulladt a lakásuk Connecticutban – írta a Daily Mail. A lángokban odaveszett nagybátyja, és ő sem jutott volna ki élve, ha nem érkezik a helyszínre Peter Getz rendőr.

Mikor a férfi odaért a házhoz, azt látta, hogy egy tűzoltó éppen kihozza a kislányt a lángoló épületből. Mielőtt észbe kapott volna, a tűzoltó a kezébe nyomta a gyermeket, és rohant vissza az égő lakáshoz.

A rendőr észrevette, hogy a lány nem lélegzik, pulzusa sincs, ezért visszarohant a lánnyal a rendőrautójához, ahol azonnal megkezdte az újraélesztést. Miközben kollégája a kórház felé száguldott, Getz a hátsó ülésen folytatta az újraélesztést. Mire odaértek, Josibel újra magától lélegzett.

Josibel csak ködösen emlékszik a történtekre, de a mára nyugállományba vonult rendőrben még mindig élénken él a történet. A férfiről készült egy fotó is, amint a kislányt tartja, ezt az asztalán tartotta, és azután is figyelemmel kísérte a család életét, hogy elköltöztek Vernonba.

rendor-eletmentes-diplomaoszto

Getz hezitált, hogy kapcsolatba lépjen-e a lánnyal, de végül ezt a kérdést maga Josibel oldotta meg. Két évvel ezelőtt a lány a Facebookon rátalált a volt nyomozóra, és elhatározta, hogy találkozni akar vele, azzal a férfival, aki megmentette az életét.

“Majdnem meghaltam, de kaptam egy második esélyt, ezt pedig Peternek és a hatóságoknak köszönhetem” – mondta el Josibel.

Peter és Josibel többször is találkoztak. Időköben a most 23 éves lánynak elérkezett a diplomaosztója, amit nem tudott volna úgy elképzelni, hogy nincs jelen a férfi, akinek az életét köszönheti.

diploma

A volt detektív így ott büszkélkedett a napokban az Eastern Connecticut State University diplomaosztóján.

– Látván, hogy milyen sikeres lett Josibel, megdobban a szívem – árulta el Peter.