Egymilliárdot kaszált egy hónap alatt a szupertraffipax

29 ezer gyorshajtót kapcsolt le a rendszer május 5-ig, csörgött is a kassza.

Április 5-től már éles a VÉDA-rendszer, a rendőrség szupertraffipaxai a sebességhatár betartása mellett többek között a biztonságiöv-használatot, a záró- és felezővonal átlépését is figyelik – írtuk korábban. A rendőrség a rendszer első áldozatairól készített videókat is közreadta, kattints ide értük.

A rendszer működése első hónapja során egymilliárd forintos bevételt hozhatott, 29 ezer gyorshajtót kapott lencsevégre – írta a Világgazdaság kedden.

A portál az ORFK-ra hivatkozva azt írta: naponta egymillió autót ellenőriznek az utakon a kamerák, és a vártnál kevesebb szabályszegést regisztráltak.

“Április 5. és május 5. között 29 211 esetben indult eljárás a kamerák által készített felvételek alapján. A 28 999 sebességtúllépésen kívül 116 esetben biztonsági öv használatának elmulasztása, 68 esetben autópálya leállósávjának használata, 27 esetben tilos jelzésen, egy esetben vasúti átjárón való tiltott áthaladás miatt indult eljárás.”

– közölte a portállal a rendőrség.

Hogy pontosan hol is lesnek a szupertraffipaxok, azt ide kattintva, egy korábbi cikkünkből tudhatod meg. Ha kíváncsi vagy, mit is lát a berendezés, kattints ide, és mutatjuk. Kíváncsi vagy, miért mekkora büntetést akaszthat a nyakadba az új rendszer? Kattints ide, és megtudod!