Íme a világ 10 legjobb országa aszerint, aki az összesben járt

A világ 196 országát bejárta a 28 éves Henrik Jeppesen, mutatjuk, hogy szerinte hol érdemes eltölteni egy nyaralást.

A dán srác az Independent Indy100-nak mesélt élményeiről, miután 2016 áprilisában kipipálta az utolsó országot, Eritreát.

Elmondása szerint az elején nem volt egyszerű, mikor még csak ötlet szintjén állt a dolog, hogy beutazza az összes országot, és csak kevés ember hitte el, hogy ez kivitelezhető. A lényeg azonban az, hogy próbálkozni kell, és nem szabad feladni – mondta Henrik.

Fotó: indy100.independent.co.uk

Fotó: indy100.independent.co.uk

A fiatal azt is elárulta, hogy hogyan tudott spórolni egy ilyen nyilvánvalóan költséges vállalkozásnál. Legtöbbször sikerült fapados repülőjáraton utaznia, stoppolt, olcsó kajákat vett a szupermarketekben, és leginkább csak gyümölcsöt evett.

Mint mondta: sokan híznak utazás közben, hát, ő fogyott. A szállást legtöbbször helyieknél oldotta meg, emellett nagy segítség volt neki a különféle törzsutaskedvezmény, illetve a hotelkuponok is jó szolgálatot tettek.

Henrik szerint ha úgy hozná a sors, leginkább Dél-Afrikában telepedne le. Emellett azt is elárulta, melyik az a tíz ország, ami általában nem szerepel a tipikis úti célok között, de szerinte rendkívül jó választás egy nyári vakációhoz:

1. Ruanda

2. Bhután

3. Namíbia

4. Türkmenisztán

5. Észak-Korea

6. Vanuatu

7. Jemen

8. Irán

9. Dominikai Köztársaság

10. Feröer-szigetek