Elképesztő újítás jön Facebookra

Ha nem akarod, nem lesz nyoma, hogy valakivel valaha is kommunikáltál.

Úgy fest, hogy a Facebook is követni kezdi azt a trendet, mint a Snapchat, illetve a Viber – írta a HVG. Előbbi önmegsemmisítő videókkal dolgozik, utóbbinál pedig lehetőség van utólag hozzányúlni az elküldött üzenethez.

A közösségi oldal javában teszteli az egy idő után automatikusan törlődő üzenet funkcióját. Novemberben volt az első kör, a mostani a második, így jó eséllyel hamarosan megérkezik a Messengerben az újítás.

És hogy hogyan is működik ez? A cikk szerint úgy néz ki, hogy egy beszélgetés közben egy gombnyomással lehet majd aktiválni a funkciót, és ekkor egy erről tájékoztató szöveg jelenik meg a társalgás mindkét résztvevője előtt. Az aktiváló fél ezt megérintve azt is beállíthatja, hogy mennyi idő múlva tűnjenek el a beszélgetésből az érintett üzenetek: 1 perc, 15 perc, 1 óra, 4 óra és 1 nap közül lehet majd választani.

Az önmegsemmisítő beállítás minden ezután küldött üzenetre vonatkozik majd, mindaddig, amíg az aktiváló felhasználó ki nem kapcsolja a funkciót – olvasható a HVG-n.