26 fok jön viharokkal, itt van, mikor

Hirtelen melegszik az idő a jövő héten.

Ha kimozdulnál kicsit, akkor a szombat tökéletes lesz erre. A Kiderül szerint az ország zömében napsütéses idő lesz, záporok csak elvétve lehetnek, a szél viszont többfelé megélénkülhet, a hőmérő 18-23 fok közötti csúcshőmérsékletet mutat majd.

A vasárnap a szombatinál már esősebb lehet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisa szerint a napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, keleten többfelé, nyugaton helyeként alakul ki zápor, zivatar. Az északkeleti szél főként keleten megélénkül, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 11 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 21 fok között alakul.

A jövő héten is velünk maradnak a zivatarok, cserébe viszont melegszik az idő. A szakemberek szerint míg kedden 22 fok várható, szerdán és csütörtökön már 26 fok lehet, ami már bőven nyárias hangulatot kölcsönöz majd a májusnak. Ez azonban nem jelenti azt, hogy sok napsütés is lesz, a meleggel együtt jár majd a dörgés, villámlás is.