Elő a dzsekit, rossz idő lesz hétvégén

Nem igazán fogod érezni a közeledő nyarat.

Pénteken a Kiderül prognózisa szerint még napos időnk lesz a délelőtti órákban. Déltől egyre több felhő érkezik, de késő délutánig nem kell tartani csapadéktól, ha mégis esik, akkor az nem lesz több egy-egy zápornál. Nem fogsz fázni: 20-24 fokos csúcshőmérséklet várható.

Szombat délelőtt még változóan felhős lesz az ég, a déli óráktól azonban nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet – ezt már az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisában lehet olvasni. Délelőtt is eshet néhol, de a nap második felében nyugat felől már egyre többfelé valószínű eső, zápor. A változó irányú szél néhol megélénkülhet, a leghidegebb órákban 5-10, a legmelegebb időszakban 15-23 fok várható.

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, napközben nyugat felől megszűnik a csapadék, de a Tiszántúlon még este is eshet az eső – írja a met.hu. Kelleni fog a dzseki: az északi szél nagy területen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 16 fok között alakul.