Életet mentett a budapesti tanárnő

Megállt a férfi szíve az utcán, Tímeának köszönheti, hogy ma is él.

Az esetről a bajba jutott férfi lánya számolt be a Facebookon szerdán, a sztori azóta egyre több emberhez jut el a közösségi oldalon.

Eszerint a férfi még április 9-én este hatkor esett össze Budapesten a Thököly és Szabó J. utca sarkán azonnali szívmegállás következtében. A járókelők közül többen igyekeztek a segítségére sietni, de a hirtelen döbbenettől senki sem tudott cselekedni.

Egy testnevelő tanárnő, Balika Tímea autóban ülve látta az esetet. Kiszállt, azonnal látta, hogy nagy a baj, egyből megkezdte az életmentést, folyamatos szívmasszázs mellett hívta a mentőket.

A poszt szerint a mentőorvossal telefonon kapcsolatban maradva 13 percen keresztül végezte az utasításokat, de olyan szakszerűen, hogy a helyszínre érkező mentősök meg tudták menteni a férfi életét.

A férfi kórházba szállítást követően műtéten esett át, majd 48 óráig altatásban tartották. Csak a felébresztése után derült ki, hogy semmiféle neurológiai károsodást nem szenvedett, amely az orvosi szakvélemények alapján egyértelműen annak köszönhető, hogy a segítőkész tanárnő hibátlanul végezte az életmentést.

Tímea folyamatosan érdeklődött a férfi állapotáról, kedden pedig meg is látogatta. A találkozásról fotó is készült:

“A család nevében szeretnénk köszönetünket kifejezni neki, illetve azt szeretném kérni, hogy kollégái, tanítványai és főként mindannyiunk előtt álljon példaként ez a hatalmas cselekedete.”

– zárul a férfi lánya által írt bejegyzés.