Kitolták a határidőt, még mindig jelentkezhetsz jól fizetett kéményseprőnek

Átlag 360 ezres átlagbérrel keresik a szakembereket, még van időd jelentkezni.

Eredetileg április 15-ig lehetett jelentkezni kéményseprőnek a katasztrófavédelemhez – írtuk korábban.

A határidő lejártának napján azonban az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság azt közölte: április végéig meghosszabbították a határidőt annak érdekében, hogy minden érdeklődő elküldhesse a jelentkezését.

Tájékoztatásuk szerint a kéményseprői állások meghirdetése sikeres volt, a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének felhívására csaknem a megfelelő létszámban jelentkeztek a szakemberek – írta az MTI.

Kiket várnak?

Munkavállalónak azok jelentkezhetnek, akik kéményseprő szakmunkás vagy mester végzettséggel rendelkeznek, és megfelelnek a hirdetésben feltüntetett további feltételeknek. Első lépcsőben mintegy 450 szakember felvételét tervezi a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete.

A kéményseprő szakmunkások bruttó 230 ezer forintos átlagfizetéssel, a mestervizsgával rendelkező kéményseprők bruttó 360 ezer forintos átlagbérrel és egyéb juttatásokkal kezdhetik meg a munkát július elsején. A kéményseprők ezt az összeget nem jutalékos rendszerben, hanem fix bérként fogják megkapni – közölte az OKF, hozzátéve: a fix fizetés mellett évi bruttó 200 ezer forint béren kívüli juttatásra és a munkába járás költségének megtérítésére számíthatnak.

Miért a katasztrófavédelemhez kell jelentkezni kéményseprőnek?

Július elsejétől az OKF veszi át a lakossági kéményseprést ott, ahol ezt a feladatot a megyei jogú város önkormányzata nem vállalta. A lakossági kémények ellenőrzése és műszaki vizsgálata ingyenes lesz. Fizetni csak akkor kell, ha az első két alkalommal nem valósult meg az ellenőrzés, azonban ilyen esetben is csak a teljes ár töredékét kell megtéríteni.