360 ezerért keresnek kéményseprőket, már csak pár napig jelentkezhetsz

Péntekig lehet jelentkezni kéményseprőnek a katasztrófavédelemhez, egész jó pénzt ígérnek.

Ápris 15-ig jelentkezhetnek a katasztrófavédelemhez a kéményseprők – közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A katasztrófavédelem július 1-jétől minden olyan helyen átveszi a lakossági kéményseprést, ahol ezt a feladatot a megyei jogú város önkormányzata nem vállalta. A lakossági szektorban végzett sormunka, vagyis a kémények ellenőrzése és műszaki vizsgálata ingyenes lesz. Fizetni csak akkor kell érte, ha az első két alkalommal nem valósult meg az ellenőrzés, azonban ilyen esetben is csak a teljes ár töredékét kell megtéríteni.

Azok a kéményseprőszakmunkás- és kéményseprőmester-vizsgával rendelkező szakemberek, akik pályázataikat most péntekig leadják, július 1-től biztos állásban, biztos fizetésre számíthatnak, ami többnyire magasabb lesz az eddigi bérüknél.

A mestervizsgával rendelkező kéményseprők bruttó 360 ezer forintos átlagbérrel, a kéményseprő szakmunkások pedig bruttó 230 ezer forintos átlagfizetéssel és egyéb juttatásokkal kezdhetik meg a munkát katasztrófavédelemnél idén július 1-jén.

A kéményseprők ezt az összeget nem jutalékos rendszerben, hanem fix bérként fogják megkapni. A fix fizetés mellett évi bruttó 200 ezer forint béren kívüli juttatásra és a munkába járás költségének megtérítésére számíthatnak. Első lépcsőben 450 kéményseprőt vesz fel a katasztrófavédelem, közöttük megyei vezetőket is, ők bruttó 460 ezer forintos bérre számíthatnak – írta a közlemény.