Szabolcsi cigánytelepről érkezett a Nyírő Gyula Kórház főápolója

Ápolt, kiváló tanuló volt, mégis a hátsó padban kellett ülnie Jónás Tímeának.

Második alkalommal ítélték oda idén a Roma Sajtóközpont Aranypánt-díját – írta a Nol.hu.

A kitüntetés azoknak jár, akik életvitelükkel, munkájukkal, tevékenységükkel, eredményeikkel szűkebb és tágabb környezetük megbecsülését is kivívják. Az idei jelöltekre összesen 22 ezer szavazat érkezett, a díjat Jónás Tímea, a Nyírő Gyula Kórház főápolója kapta hatalmas ováció közepette.

Jónás Tímea egy hétgyermekes, rendkívül szegény, de dolgos tuzséri család gyermekeként, egy szabolcsi cigánytelepről küzdötte fel magát. Csak negyedikes korában mehetett át “magyar” osztályba, hiába járt tiszta ruhában, és hiába volt jó tanuló, a hátsó padba ültették.

Az általános iskola után Kisvárdára került gimnáziumba, majd Budapesten szerzett egészségügyi szakképesítést, majd tökéletes felvételivel került be az egyetemre. Közben a Nyírő Gyula Kórház pszichiátriai osztályának főosztályvezető ápolója, részlegvezető nővére lett, nemrég kinevezték főápolónak, 171 betegággyal négy részleg munkáját irányítja – derült ki a cikkből.

– Nagyon-nagyon büszke vagyok arra, hogy idáig eljuthattam, és örülök annak, hogy motiválhatom az embereket – nyilatkozta Jónás Tímea a díjátadó után.

– Azon leszek a későbbi idők folyamán is, hogy jó példát tudjak mutatni, és minél több beteget tudjunk gyógyítani. Számomra ez a legfontosabb – fogalmazott a főápoló.

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!