Magyarország Tortája: íncsiklandó fotókon a jelölt édességek

Lefotózták a 10 jelöltet, amiből az egyik az ország édessége lesz idén.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” pályázatot – írtuk még márciusban.

Az ország tortája kezdeményezés még 2007-ben indult, tavaly 39 jelölt közül a Pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltortát választották az év tortájának.

Az idei tíz továbbjutó tortáról korábban már hírt adtunk, most viszont fotók is kerültek fel róluk a Cukrászat.netre, hogy lásd, hogyan is festenek ezek a desszertek.

Aranyos Körtetorta – Tóth Norbert, Tóth Cukrászda (Dunaföldvár):

Fotó: cukraszat.net

Fotó: cukraszat.net

Fotó: cukraszat.net

Fotó: cukraszat.net


Bakonyi Túrós Csusza Torta – Caffé Kft., Művész Kávéház és Cukrászda (Budapest):

Fotó: cukraszat.net

Fotó: cukraszat.net

 

Fotó: cukraszat.net

Fotó: cukraszat.net

Fertődi Selymes – Vaslóczki Orsolya, Horváth Cukrászda (Budapest):

Fotó: cukraszat.net

Fotó: cukraszat.net

Fotó: cukraszat.net

Fotó: cukraszat.net

 

Magyar kert – Szentandrási-Szabó Emese, Suhajda Cukrászda (Budaörs):

Fotó: cukraszat.net

Fotó: cukraszat.net

Fotó: cukraszat.net

Fotó: cukraszat.net

 

Málnás Tripla Csokitorta – Szoljár Csaba, Solier Cafe (Gödöllő):

Fotó: cukraszat.net

Fotó: cukraszat.net

Fotó: cukraszat.net

Fotó: cukraszat.net

Nagyi gyümölcsöse – Nagyné Haán Bernadett, Major Cukrászda (Budapest):

Fotó: cukraszat.net

Fotó: cukraszat.net

Fotó: cukraszat.net

Fotó: cukraszat.net

Őrség zöld aranya – Szó Gellért, G&D Kézműves Cukrászda (Salgótarján):

Fotó: cukraszat.net

Fotó: cukraszat.net

Fotó: cukraszat.net

Fotó: cukraszat.net

 

Szentendrei Mézes-málnás „Annamari” torta – Nagy Péter, Szamos Cukrászat (Pilisvörösvár):

Fotó: cukraszat.net

Fotó: cukraszat.net

 

Tihanyi körtés sajttorta – Barabás Csilla, Édes-Gyömbér Cukrászda (Budapest):

Fotó: cukraszat.net

Fotó: cukraszat.net

 

Fotó: cukraszat.net

Fotó: cukraszat.net

 

Zuzorka – Szó Gellért, G&D Kézműves Cukrászda (Salgótarján):

Fotó: cukraszat.net

Fotó: cukraszat.net

Fotó: cukraszat.net

Fotó: cukraszat.net

A tíz továbbjutó tortát a júniusi második körben újrakóstolják és kiválasztják a három döntőst.

Júliusban, a harmadik körben a három döntős alkotás készítőivel konzultálva a zsűri javaslatokat tesz a torták további tökéletesítésére.

A végső, negyedik zsűrizési körben a tortákat a szakmai zsűri előtt kell elkészítenie a versenyzőknek, ahol újra pontozással választják ki a győztest.