El ne felejtsd: holnaptól már büntetnek a szupertraffipaxok

Április 5-én élesedik a rendszer, nem árt vigyázni.

Kedd reggel 8 órától üzemszerűen működnek a hivatalosan Véda közúti intelligens kamerának nevezett új fix traffipaxok – írta az MTI.

Hogy ezek az új berendezések – amiket leginkább csak szupertraffipaxként emleget mindenki – mi mindenre jó, azt már korábban is írtuk. Az új kamerák a sebességmérés mellett – a többi között – forgalomszámlálásra és többféle szabályszegés felismerésére, dokumentálására is alkalmasak.

A rendszer 160 mobil sebességmérőt, valamint az ország egész területén 365 fixtelepítésű komplex közlekedésellenőrző pontot (KKEP) foglal magában, 134 útszakaszon.

Budapesten hat új traffipaxot helyeztek el: kettőt-kettőt az M3-as és az M5-ös autópályánál, valamint az M1-es és M7-es autópálya közös szakaszánál. Borsod-Abaúj-Zemplén és Veszprém megye tíz, Zala kilenc, Fejér, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megye nyolc-nyolc új kamerát kapott.

Baranya és Bács-Kiskun megyében hét-hét, Békés, Csongrád, Heves, Somogy, Komárom-Esztergom, Tolna és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében hat-hat, Győr-Moson-Sopron, Vas és Nógrád megyében öt-öt új szupertraffipaxot szereltek fel. Pest megyében négy új kamera van.

Hogy pontosan hol is vannak ezek, azt ide kattintva, egy korábbi cikkünkből tudhatod meg. Ha kíváncsi vagy, mit is lát a szupertraffipax, kattints ide, és mutatjuk.

Kíváncsi vagy, miért mekkora büntetést akaszthat a nyakadba az új rendszer? Kattints ide, és megtudod!