Kettévágja a szivacsot, majd mágnest tesz bele, nézd meg, mi történik!

Mutatunk egy videót, ami után másképp fogsz nézni a szivacsra.

Az alábbi felvételt a CrazyRussianHacker néven futó felhasználó YouTube-csatornáján találtuk, ahol egyébként rengeteg lifehack-videó látható.

A videó azt mutatja be, hogy mi mindenre jó egy szivacs.

Vágj ketté egy mosogatószivacsot, majd tegyél bele egy mágnest, így az olyan üvegek alját is ki tudod vele pucolni, ahová egyébként nem férsz be. A titok: a kezedben is legyen egy mágnes, kívül az üvegen, azzal tudod majd mozgatni a szivacsot.

Használd jégakkuként a szivacsot. Tedd vízbe, ne csavard ki, majd tedd jól záródó zacskóba. Ha lefagyott, mehet a hűtőtáskába az ételek mellé, illetve zúzódások fájdalomcsillapítására is tökéletes.

Ha szöget kell kihúznod a falból, a kalapács vagy a fogó alá tegyél szivacsot, ettől nem lesz koszos a fal, nem is sérül.

Egy irattartó kapocs segítségével könnyedén kiszáríthatod a szivacsot, így nem telepednek meg benne a baktériumok.

A sterilizáláshoz használhatsz mikrót is. Vizezd be a szivacsot (aminek értelemszerűen nincsen fémszálas dörzsi része), majd tedd be 2 percre a mikróba. A víz felforr benne, elpusztítja a kórokozókat, viszont első lendülettel ki ne csavard, mert leég a kezed. Várj vele, amíg kihűl, vagy tedd egy tiszta edénybe, és engedj rá hideg vizet.

Fogj egy nagyobb szivacsot, és vágd ketté, így már két szivacsod van. Oké, ez elég olcsó trükk volt, de ettől még nem lesz kevésbé igaz.