88 éves nőt mentettek ki az égő lakásból a kaposvári rendőrök

Rákóczi Balázs és Németh Dániel az ablakon át tudott bejutni az idős asszonyhoz, még épp időben.

A napokban történt esetről a Zsaru Magazin cikkezett, az írást a rendőrség a honlapján közölte szerdán.

Az Országos Mentőszolgálat diszpécserétől jött a bejelentés március 23-án 6 óra 30 perckor, miszerint füst szivárog egy Kassai utcai társasházi lakásból a somogyi megyeszékhelyen, egy személy bent tartózkodik, a mentősök azonban nem tudnak bejutni hozzá – mondta el Rákóczi Balázs törzszászlós, kaposmérői körzeti megbízott.

– A helyszínre hajtva szembesültünk azzal, hogy az épületet hatalmas, masszív ajtó védi – idézte a törzszászlós szavait a cikk. – Ennek az ajtónak a rácsozott ablakán tudtunk pár szót váltani a zavart, kétségbeesett tulajdonossal, aki elmondta, nem képes kinyitni a zárat. Kiadott egy kulcscsomót, hogy próbálkozzunk kívülről, de egyik kulcs sem illett a zárba – mondta el a rendőr.

Rákóczi Balázs törzszászlós és Németh Dániel törzsőrmester (Forrás: police.hu)

Rákóczi Balázs törzszászlós és Németh Dániel törzsőrmester (Forrás: police.hu)

Mivel az ajtó betörése túl sok időt vett volna igénybe, az egyenruhások mást találtak ki. Egy rács nélküli, utcafronti ablakon át sikerült bemászniuk a lakásba, miután felnyomták a redőnyt.

Az idős asszonyt a bejárati ajtónál találták, az ablakrácson át a mentősök légzőmaszkot és oxigénpalackot adtak be – ezt már Németh Dániel törzsőrmester, járőr mesélte.

– Miután felhelyeztük a maszkot, karon fogva az ablakhoz kísértük az asszonyt, majd a testi épségére figyelve átemeltük a párkányon, és kiadtuk az utcára a mentősöknek, akik megfigyelésre kórházba szállították. Az ágyban keletkezett és onnan tovaterjedt tüzet a katasztrófavédelem munkatársai eloltották.