Mondunk hat szuper programot a húsvéti hétvégére

Bárányszépségverseny, locsolkodás, ibolyás finomságok kóstolása – olvasd el a programokat, és te sem akarsz majd otthon ülni.

A Piknik Magazin szedte össze, hogy hová is érdemes menni az ünnep idején.

Bárányfesztivál a Vajdahunyadvárban

A hétvégén Budapest legnagyobb Ingyenes Húsvéti Családi Fesztiválja vár mindenkit a Városligetben. A Facebookon is hirdetett esemény leírása szerint ingyenes koncertek, báránysimogató, fenséges húsvéti ételek és rengeteg gyermekprogram fogadja az érdeklődőket március 26-28 között.

Bárányszépségversenyes húsvét Szentendrén

A szentendrei skanzen is kiváló úti cél lehet a hétvégén. A honlapjuk szerint március 27-én és 28-án húsvéti fesztivállal nyitják meg az idei szezont. A szervezők a már hagyományosnak számító mesterségbemutatókkal, tojásdíszítő foglalkozásokkal, bábelőadásokkal, koncertekkel készülnek, de lesz bárányszépségverseny is, valamint kiderül, miért a nyúl tojja a tojást.

Húsvéti Fesztivál Hollókőn

Március 26. és 28. között tartják Hollókőn a Húsvéti Fesztivált, ahová az elmaradhatatlan locsolkodás mellett a palóc gasztronómiáért, koncertekért, családi és gyermekprogramokért, népszokások felelevenítéséért érdemes ellátogatni. További információkért nézd meg a település honlapját.

Fotó: holloko.hu

Fotó: holloko.hu

Ibolya-nap a gödöllői Grassalkovich-kastélyban

Ide március 27-28-án lesz érdemes menni. A program szerint a szervezők többek között lovasbemutatóval, ibolyás finomságok kóstolásával, zenés gyermekműsorral várják a látogatókat, akiket “Erzsébet királyné” köszönt.

Húsvét Ópusztaszeren

Az ópusztaszeri skanzenben is a húsvéti hagyományokról szól majd a hétvége. A program szerint Korhű ruhákba öltözött menyecskék és legények elevenítik fel a régmúlt idők tradícióját, emellett lesz lovaskocsis locsolás, tojásfestés, ételszentelés, néptánc, népzene és egyéb meglepetések is.

Matyó húsvét Mezőkövesden

Az UNESCO szellemi világörökség részét képező matyó hagyományokkal az idén 15. alkalommal megrendezésre kerülő Matyó Húsvéton ismerkedhetsz. A program szerint húsvét vasárnap és hétfőn az utcákon kézműves és gasztronómiai termékek vásári forgataga fogadja az érkezőket.

A tojásfestés és a színpadi programok mellett húsvéti ételszentelés, kóstolás és népi játékudvar színesíti a kínálatot. Hétfőn 5 alkalommal láthatnak locsolkodást a Hadas városrészben, a Mezőgazdasági Gépmúzeum udvarán a gyerekek kedvence a húsvéti állatudvar (nyuszi-, csibe- és báránysimogató), valamint Kovácstalálkozó fogadja az érdeklődőket.