Tíz magyar arany született az uszonyosúszó világkupán

Senánszky Petra 100 és 200 méter gyorson is nyert  vasárnap, így a szombati világcsúcs mellé még két arany érkezett a hétvégén.

Amint arról korábban írtunk, megjavította a világrekordot szombaton Senánszky Petra 50 méteres uszonyos gyorsúszásban az olaszországi Lignanóban. A 22 éves debreceni úszó az uszonyosúszó világkupa-sorozat harmadik állomásán 21.26 másodperces eredménnyel győzött. Ezzel a saját, 21.36-os csúcsát döntötte meg, amit tavaly júliusban a kínai Jantajban rendezett világbajnokságon ért el.

A második napon, vasárnap is remekeltek a magyar búvárúszók Lignano Sabbiadoróban – írta honlapján a Magyar Búvár Szakszövetség.

A tájékoztatás szerint a magyar csapat legjobbjai több egyéni csúcs mellett 15 érmet nyertek vasárnap, összesen 10 arany-, 11 ezüst- és 4 bronzérmet gyűjtöttek be a magyar versenyzők.

A felnőtteknél Senánszky Petra, a junioroknál Szabó Anita legyőzhetetlen volt, mindketten három egyéni arannyal zárták az olaszországi viadalt. A fiataloknál közel állt a triplázáshoz Dorothy Hamlin is, aki két első és egy második helyezést ért el. Két aranyérmet nyertek a Debreceni Búvárklub versenyzői is a felnőtt női váltószámok során – közölte a szövetség.

Ez a nap is szuper volt!☺️A lányokkal megnyertük a 4x100m felszíni váltót, én pedig 100 és 200m uszonyos gyorson is els…

Közzétette: Petra Senánszky – 2016. március 20.