Rangos nemzetközi díjat kaphat a galyatetői kilátó

Bekerült az Architizer Awards döntőjébe a mátrai újjáépített torony, most indult a szavazás, voksolj te is!

Az Architizer-díj egy nívós nemzetközi építészeti elismerés, három évvel ezelőtt a Wall Street Journal Magazinnal és a Webbys-szel közösen alapította az architizer.com – írta az Index.hu.

A cikkből kiderült: a száznál több kategóriában nemzetközi szakmai zsűri válogatja ki a jelöltek közül a legjobbakat, mindemellett van külön közönségszavazás is. Az ítészek Renováció kategóriában a galyatetői kilátót is beválogatták az Architizer A+ Awards döntősei közé.

A galyatetői kilátó (fotó: kirandulastippek.hu)

A galyatetői kilátó (fotó: kirandulastippek.hu)

A közel 1000 méter magasan álló kilátót 1934-ben építették, 17 méter magas lett. 2013-ra leromlott az állapota, és esztétikusnak sem volt különösen nevezhető. Az ezt követő renoválás 13 méter vasbeton magasítást és külső lépcsősort adott az épületnek, a tetején pedig kialakítottak három szobát, amit túrázók használhatnak.

Turistaszoba a galyatetői kilátóban (fotó: awards.architizer.com)

Turistaszoba a galyatetői kilátóban (fotó: awards.architizer.com)

A szavazás most indult el, ha a kilátóra voksolnál, kattints ide.

A galyatetői kilátó mellett még egy magyar tervező munkájára lehet szavazni az Architizer Awardson. Köztéri bútorok kategóriában a VPI Betonmanufaktúra került be a döntőbe a a Croma modulos betonpaddal, kattints ide, ha rájuk szavaznál.