Hózáport is hozhat a hosszú hétvége

Szeles, szeszélyes időjárást hoznak az előttünk álló napok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisa szerint pénteken az ország nagy részén túlnyomóan borult időre lehet számítani, de északkeleten, északon szakadozottabb, vékonyabb lesz a felhőzet, több-kevesebb napsütés is lehet.

A hét utolsó munkanapján főként délen és nyugaton fordul majd elő elszórtan eső, zápor, északkeleten, északon számottevő csapadék nem valószínű. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a szél, a Nyugat-Dunántúlon viharos széllökések is lehetnek. a maximumhőmérséklet általában 9-14 Celsius-fok között alakul, de a nyugati határnál hűvösebb lesz – idézte a prognózist az MTI.

A hosszú hétvége első napja, szombat sok felhőt ígér, de ugyanakkor egyre hosszabb napos időszakok is előfordulhatnak, eső, zápor csak szórványosan alakulhat ki. A legalacsonyabb hőmérséklet 2-7, legmagasabb hőmérséklet 8-13 fok között alakul.

Március 13-án, vasárnap napos idő várható gomolyfelhőkkel. A Dunántúlon elszórtan, másutt néhol alakulhat ki eső, zápor. Többfelé erős, az Alpokalján és északkeleten viharos lehet a szél. A minimumhőmérséklet 2-7 fok között valószínű. A nappali maximumok 8-14 fok között alakulnak.

Március 14-én, hétfőn is nagyrészt napos idő várható, helyenként lehet zápor. Emellett sokfelé megerősödhet a szél, a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, legmagasabb hőmérséklet 7-12 fok között alakul.

Kedden, március 15-én is többfelé megerősödhet a szél. Emellett viszont általában többórás napsütés valószínű. Elszórtan lehet záporeső, a hegyekben akár hózápor is előfordulhat. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 2 fok között valószínű, napközben 6-11 fokig melegszik a levegő.