Közel 3 millió forintot küldtek a magyar netezők a mozgássérült férfinak

– Segítség nélkül arra sem vagyok képes, hogy megigyak egy pohár vizet – írta Gábor.

“Győri Gábor vagyok, és egy világvégi faluban lakom. Egy mozgássérült-otthonban.” – írta a férfi február 26-án a Facebookra Paizs Miklós, azaz Sickratman felhívását követően.

“Szívesen dolgoznék, de mivel születésem óta súlyos mozgássérült – kevésbé szép szóval nyomorék – vagyok, nem kifejezetten árasztanak el a lehetőségek. Pedig elvégeztem a gimnáziumot, azaz hülye nem vagyok, csak béna. De az eléggé. Segítség nélkül arra sem vagyok képes, hogy megigyak egy pohár vizet.” – írta Gábor.

gyori-gabor-mozgasserult-keres

A férfi elárulta: minden hónapban 58 ezer forintot kap az államtól, amiből miután kifizeti az otthont, ahol él, mindössze 10 ezer forintja marad.

“32 éve élek ebbe a testbe zárva. És nem vagyok biztos abban, hogy húzom még egyszer ennyi ideig. De ameddig élek, szeretnék én is jobban élni egy kicsit.” – olvasható Gábor posztjában, majd következett a számlaszám (Győri Gábor, 11773023-00333094, OTP bank)

Pénzt kunyerbálok, mint SICKRATMAN. Eddig azt gondoltam, hogy ez gáz, ez ciki, de egy jelentős művész példáján…

Közzétette: Gábor Győri – 2016. február 26.

A felhívás nyomán elkezdett gyűlni a pénz. Február 29-én az alábbiakat írta a Facebookon:

KEDVS MINDENKI, NE HARAGUDJATOK HOGY EDDIG NEM ÍRTAM ÖSSZEGET DE.. KISEBB FAJTA SOKKON VAGYOK TÚL., AMIT LEGUTÓBB LÁ…

Közzétette: Gábor Győri – 2016. február 29.

A pénzt egyébként ígérete szerint nem fogja “elbulizni”. “Nekem már az is hatalmas buli lesz, ha nem akkor kell vécére mennem, amikor az ápoló ráér” – írta.