Oscar-díj: élőben izgulhatunk a Saul fiáért

A Duna tévé és a Médiaklikk élőben adja az Oscar-átadót hétfő hajnalban.

Élőben sugározza a közmédia az Oscar-díjak átadását: magyar idő szerint hétfőn hajnalban a Duna televízióban és a Médiaklikken kísérhetik figyelemmel a világ legnevesebb filmes rendezvényét az érdeklődők – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap az MTI-vel.

A 88. Oscar-gála különösen nagy jelentőségű, hiszen 27 év után ismét szerepel magyar film: Nemes Jeles László Saul fia című alkotását a Legjobb idegen nyelvű film kategóriában jelölték.

A filmet egyébként reklámok nélkül fogja leadni az RTL Klub, várhatóan még 2016-ban, de pontos dátumról még nem volt szó – írtuk néhány napja.

Vasárnap 22:05-kor az Oscar-díjas Szemekbe zárt titkok című filmmel veszi kezdetét az Oscar-éjszakája a Duna televízióban. A film után 00:20-tól felvezető műsorral indítják a díjátadóhoz kapcsolódó műsorfolyamot, 01:00-kor élőben kapcsolják a vörös szőnyeges bevonulást, 02:30-kor pedig kezdetét veszi a gála.

Az est háziasszonya a Balatoni nyárból ismert Kraszkó Zita lesz, hozzá csatlakozik szakértőként Dudás Viktor, az MTVA főtanácsadója és Szöllőskei Gábor filmkritikus.

A Duna közszolgálati csatornán magyar szinkrontolmács közreműködésével, a Duna HD adón pedig eredeti nyelven, a Teletext 333. oldalán feliratozva követhetik nyomon a nézők az Oscar-gála történéseit.

A díjátadót az érdeklődők online is követhetik az érdeklődők a http://www.mediaklikk.hu/oscar oldalon.

Hétfőn az m2-es csatornán 20 órától 90 percben sugároznak összefoglalót az éjszaka eseményeiről, ismétlés kedden a Duna televízióban lesz 20:40-től.