Élete csalódását élte át a vonatra váró férfi

Ryan hosszú órákat várt, hogy megpillanthassa rajongása tárgyát, de semmi nem lett a látványból.

Örömünnep volt február 25-e Nagy-Britanniában azoknak, akiknek a vonatok iránti rajongásának mértéke leginkább Sheldon Cooperéhez hasonlatos.

Egy évtizednyi felújítás utáni szünet utáni első útjára indult a Flying Scotsman (Repülő Skót) nevű gőzmozdony. A gépet még 1923-ban építették, és arról nevezetes, hogy az első mozdony volt, ami átlépte a 100 mérföld per órás (160 kilométer per órás) sebességhatárt. Ez nem kis teljesítmény volt, és nem is mostanság történt: 1934-et írtak ekkor.

gozos-vonat-video

A mozdony csütörtöki útjával volt tele a brit média, a The Telegraph és a BBC is élőben tudósította a Londonból Yorkba tartó utat.

Az útjára a sínek mellett is sokan kíváncsiak voltak. Ryan Allen órákat várt a vonatra, videózta is az érkezését, de a tökéletes videót egy szemből érkező vonat tette tönkre. A két szerelvény pontosan a férfi előtt zúgott el egymás mellett, így a videón csak a gőzös füstje látszik.

Ryan a Twitteren osztotta meg ezt a szomorú élményt, a tweetet másnapra már 2500-an megoszották. “Volt egy ilyen érzésem, hogy ez fog történni” – kommentelte röviden a videót, melyen minden fájdalma látszik.

A férfi sztoriját és felvételét a BBC is közölte, valamint eljuttott a Virgin Trans vasúttársasághoz is, melynek vonata kitakarta Ryan elől a várva várt látványosságot. A cég kárpótlásul – meg nyilván óriási médiafogásként – azonnal felajánlott neki egy ingyen utat az amerikai Atlantába.