Nem oltatták be a kislányt, szörnyű halált halt

Faye Burdett azért halt meg agyhártyagyulladásban, mert nem kapta meg az az elleni védőoltást.

A kétéves brit kislány 11 napnyi szenvedés után 2016. február 16-án hunyt el, de halála könnyedén elkerülhető lett volna – írta a Daily Mail.

A kenti lányt agyhártyagyulladás vitte el, méghozzá azért, mert nem kapta meg a védőoltást, ami ettől megóvta volna. Az Egyesült Királyság Nemzeti Egészségügyi Szolgálata nem alanyi jogon, térítésmentesen adja ezt az oltást, hanem pénzért lehet megvásárolni, gyerekenként 450 fontba kerül a vakcináztatás, azaz a szülő döntése, hogy kéri, kifizeti-e az injekciót.

kislany-agyhartyagyulladas-halal

A cikk szerint kormányzati oldalról van most olyan terv, hogy 2-5 hónapos korig mindenki megkapja ingyen ezt az oltást. Faye szülei szerint azonban ez nem elég, ezért petíciót indítottak annak érdekében, hogy a parlament vegye napirendre: 11 éves korig minden gyermeket be kelljen oltatni agyhártyagyulladás ellen. Az írásból kiderült: a kislány szülei azért is választották a nyilvánosságot, hogy felhívják más anyukák és apukák figyelmét arra, hogy milyen veszélyt is hordoz az, ha a gyermek nem kapja meg a védőoltást.