Kórházi ágyán sem hagyta magára az autista kisfiút a kutya

A különlegesen képzett Mahe mindenhová elkíséri Jamest.

James Isaac az új-zélandi Wellingtonban él, kilenc éves és autista. Az új-zélandi Stuff hírportál cikke szerint a fiú nem beszél, az érintéstől és a szemkontaktustól is viszolyog.

Egyetlen segítsége van, Mahe, a fekete labrador, mely kiképzett segítő kutyaként mindig mellette van, nyugalmat hozva ezzel a fiúnak.

Jamesnek nemrég kórházba kellett mennie, ahol egy MRI-vizsgálatnak vetették alá. A fiút altatni kellett, másképp nem lehetett rajta elvégeni a vizsgálatot. Mahe ide is elkísérte őt, felfeküdt az ágyára, ha tehette volna, még a csőbe is a sráccal ment volna.

Fotó: stuff.co.nz/Louise Goossens

Fotó: stuff.co.nz/Louise Goossens

Az eb rengeteget segít a gyereknek. Korábban a család egy kávézóba sem mehetett be, James egyből ideges lett, és távozni akart.

Miután lett nekik Mahe, minden megváltozott. A fiú most nyugodtan végig tudja ülni azt az időt, amit egy kávézóban töltenek, sokkal nyugodtabb, a kutya pedig mindenhová elkíséri. Egy hám segítségével hozzá is van rögzítve Jameshez, így ha fiú elrohanna, a kutya egyszerűen leülne, nem engedné tovább futni őt, nehogy baja essen.

Fotó: stuff.co.nz/Louise Goossens

Fotó: stuff.co.nz/Louise Goossens