Ezt a csodás lakást egy alig 18 négyzetméteres pótkocsiból készítette egy nő

Gondolnád, hogy ilyen rendezett belső fogad egy akkora otthonban, mint egy szoba?

Rowan Kunz 12 évig tanított egy általános iskolában – derült ki a Hudson Valley cikkéből.

A nő 2010-ben visszaköltözött szüleihez, ekkor még arról álmodott, hogy lesz egy kicsi háza egy óriási telken. Előre nem látott következmények miatt, illetve az anyagi helyzete megváltozása okán átértékelte a lakhatási terveit, és úgy döntött, hogy belevág a miniház-projektbe, ami szintén régóta foglalkoztatta.

Alaposan utánanézett, hogy mások hogyan építették az aprócska házukat, ezek után pedig nekiállt a sajátjának. A munkát 2012-ben kezdte: vett egy hét méter hosszú pótkocsit, és édesapja műhelyénél elkezdte az építkezést.

minihaz-meno-lakas

Végeredményképp egy 18 négyzetméternél kevesebb alapterületű, de teljesen önfenntartó, zseniális helykihasználtságú, nem mellesleg irigylésre méltóan szép miniház született, melyet oda lehet vontatni, ahová az ember csak szeretné.

minihaz-meno-lakas

A házba pumpás csap juttatja be a felfogott esővizet, az elektromosságról napelemek gondoskodnak, a termelt energia elég a hűtőnek, a laptopnak, a fényeknek és még néhány berendezésnek.

minihaz-meno-lakas

Rowan Kunz owner & Builder of a small trailor house

Rowan Kunz owner & Builder of a small trailor house

A 25 ezer dollárból – durván 7 millió forinból – elkészült ház bőven elég életteret biztosít Rowannek, a könyvei azonban hiányoznak, azoknak nem tudott helyet kialakítani. Van azonban egy visszahúzható veranda, ahol jó idő esetén lehet eltölteni az órákat.

minihaz-meno-lakas

minihaz-meno-lakas

minihaz-meno-lakas