Már születnek a kisnyulak a Körös-Maros Nemzeti Parkban

Ennél jobban kevés dolog mutatja, hogy jön a tavasz.

Hiába van még tél, a vadnyulak legifjabb generációjának képviselőit már látni lehet a Körös-Maros Nemzeti Parkban. A park a honlapján tette közzé, hogy február első felében már meg lehetett figyelni idei nyulakat.

A nyúl egyébként ritka szapora állat, 42-43 napnyi vemhesség után hozza világra a kicsiket. Tekintve, hogy még csak 54 nap telt el a 2016-os évből, a Körös-Maros Nemzeti Park nyulai jó eséllyel még 2015 végén fogantak.

A mezei nyúl egyébként olyannyira szapora, hogy már akkor képes újra megtermékenyülni, amikor még meg sem szülte az előző párzások során fogant utódait. Ez az úgynevezett kettős vemhesség, szuperfötáció.

A kisnyulak szőrösen és nyitott szemmel jönnek a világra. Az első utódok február közepén, az utolsók szeptemberben születnek, utóbbiaknak azonban már kevesebb esélyük van a felnövekedésre. Az állomány döntő részét a május közepe és július eleje között született nyúlfiak adják.