Ennek örülni fogsz: jön a Telekom saját csevegőprogramja!

A Magyar Telekom az idén egy olyan új szolgáltatást vezet majd be, amely hanghívásokhoz, üzenetküldéshez és videóhívásokhoz egyaránt használható, bármely eszközről elérhető egy alkalmazáson belül, egyetlen mobilszám használatával. A fejlesztést a Magyar Telekom anyavállalata, a Deutsche Telekom mutatta be a Barcelonában most zajló Mobil világkongresszuson.

Az Immmr egyesíti az internetalapú hírközlést a mobil hírközlés előnyeivel. A szolgáltatással a mobiltelefon-számok virtuálissá válnak, vagyis többé már nem tartoznak egy meghatározott készülékhez vagy SIM-kártyához. A hvg.hu szerint a hanghívásokhoz, üzenetküldéshez és videóhívásokhoz egyaránt használható kommunikációs szolgáltatás várhatóan 2016 második felében válik elérhetővé, az iPhone-okra és androidos készülékekre is ingyenesen lehet majd letölteni az alkalmazást, ami számítógépről is használható lesz.

A vállalat szerint a szolgáltatást a hasonló, csak netalapú társaihoz (pl. Facebook Messenger, Skype, WhatsApp) képest az teszi különlegessé, hogy integrálja a hagyományos és a netalapú hálózatot: az Immmr mindig azt a technológiát használja majd, amelynek éppen jobban kedvez az adott helyen a lefedettség – írja a hvg.hu cikke.