Lovak kóborolnak egy hajdúsági városban

A nyolc állat hetek óta bejár Polgárra egy tanyáról, ahol rendkívül rossz körülmények között tartják őket.

A hirado.hu cikke szerint a Polgáron tartott lovak felügyelet, tiszta víz, takarmány nélkül élnek egy sáros tanyán.

Polgar “kobor” lovai segitseget kernek!!!Polgaron a belvarosban, es a lakoovezetben lovak jarnak folyamatosan. Minden kisdarab fuvet legelnenek, ehesek.. Tavaly tettunk ki egy bejegyzest, mert borzaszto korulmenyek kozott tartjak oket, terdig sarban, takarmany, tiszta viz, es felugyelet nelkul… Karam, villanypasztor nincs, vagyis van, de inkabb semmi mint valami..Akkor nem tortent semmi.. Mar regota bejarnak a varosba, ami balesetveszelyes, mert a forgalmas utakat is iranyba veszik, a hajkuraszas mindennapos. Tudtunk szerint torten hatosagi allatorvos altali szemle, aminek ugye semmi eredmenye nem lathato. A nyolc lo, uton van jelenleg is polgaron. Aki tud nekunk segiteni, hogy a problemat orvosoljuk, keressen! 20/222-3081

Közzétette: Arany Tappancs Állatmentő Alapítvány – 2016. február 20.

A tulaj már több ízben kapott felszólítást, hogy tartsa kordában az állatokat, de a jelek szerint ez még nem sikerült. Van ugyan villanypásztor, de áram az nincs benne, így a lényegét elvesztett berendezés nem képez visszatartó erőt a lovaknak.

lo-polgar-hajdusag-koborol

lo-polgar-hajdusag-koborol

A nyolc ló hetek óta bejár a városba, ami balesetveszélyes, forgalmi akadályt jelentenek.

lo-polgar-hajdusag-koborol

lo-polgar-hajdusag-koborol
(fotók: Facebook/Arany Tappancs Állatvédő Alapítvány)

Az Arany Tappancs Állatmentő Alapítvány szíve szerint elkobozná az állatokat, mert azokat olyan mostoha körülmények között tartják. A tulajdonosnál a járási állatorvos is szemlét tartott, az erről készült jegyzőkönyv részletesen kitér arra, hogy min kellene változtatnia a tulajnak.