A Balatonnál épülhet meg a világ legnagyobb fedett víziparkja

A “vízi királyság” 110 hektáron terülne el a vörösberényi part mellett, és az év 12 hónapjában működne.

A Balatontipp.hu cikke szerint az Aqua Regnum Hungary névre keresztelt építmény durván 1,7 kilométer hosszú, 500-900 méter széles és változó magasságú lenne.

Az ötletgazda Gulyás Péter, aki az angliai Cornwallban működő, egy elhagyatott kőfejtőből zárt növényparkká alakított tér, az Éden projekt láttán találta ki a magyar víziparkot.

A tervek szerint a balatoni vízi királyság a cornwalli növénykertnél negyvenszer lenne nagyobb, az év 12 hónapjában várná az érdeklődőket játékkal, sporttal, pihentető és gyógyászati célú foglalkozásokkal.

A kékkel jelölt területen épülne az aquapark (fotó: balatontipp.hu)

A kékkel jelölt területen épülne az aquapark (fotó: balatontipp.hu)

A tervek szerint egy olyan medencecsoport is várná a vendégeket, ahol a Kárpát-medence valamennyi ismert gyógyvizét ki lehetne próbálni. Mindemellett természetesen nem maradna ki a vízisí- és korcsolyapálya, a szauna, a homokos strand, a kalandpark, a vízi vidámpark, a vízi cirkusz és színház, a szörfpálya sem, valamint pálmaliget is lenne a méretes parkban.

A vízi királyság nem lenne olcsó, a tervek szerint 700 milliárd forintból lehetne felrántani.

Ha ettől az elképzeléstől még nem keresed az álladat, akkor mondjuk tovább. A Fűzfői-öbölben egy vízalatti luxusszállodában is gondolkodnak, amit szintén 700 millióból építenének meg. Ehhez 30 métert mélyítenének a meder adott pontján, a hotelba mini tengeralattjáróval lehetne lejutni.

A Balatontipp.hu szerint nem áprilisi tréfáról van szó, tényleg vannak ilyen monumentális tervek, méghozzá olyannyira, hogy az érintett települések, Balatonfűzfő és Balatonalmádi képviselői elvi támogatásukról biztosították az ötletet.