Kitiltották a rendelőből Rexet, a gyerekeket segítő óbudai kutyát

Mivel nincs hivatalos “végzettsége” az ebnek, mennie kell, dacára annak, hogy mekkora segítséget jelent.

Egy budapesti gyermekorvos, dr. Varga Károly másfél éve minden rendelésre magával vitte Rexet, a német juhászkutyáját – derült ki a Kutyabarát cikkéből.

Az állat rendkívül hasznosnak bizonyult. Oldotta a stresszt, a gyerekek megnyugodtak tőle, jobban viselték a kellemetlen perceket. Rexről egy hete mutattunk képeket munka közben:

MTI fotók: Kovács Tamás

MTI fotók: Kovács Tamás

Terápiás kutya Óbudán

Terápiás kutya Óbudán

Terápiás kutya Óbudán

A terápiás segítő állatként jelen lévő eb miatt azonban valaki feljelentést tett. Rex emiatt egy teljes körű orvosi vizsgálaton esett át, ami megállapította, hogy nincs semmi baja, senkit nem veszélyeztet. A vizsgálatról szóló tájékoztatás aztán az orvosi rendelő bejáratánál ki is függesztették. Kiírták azt is, hogy akit zavar a kutya, az jelezze.

Terápiás kutya Óbudán

Nincs happy end

A Kutyabarát helyek február 19-én, pénteken arról írt, hogy Rex mégsem tartózkodhat az orosi rendelő várójában, sem a vizsgálóban, ezt pedig a Fővárosi Kormányhivatal II. Kerületi Népegészségügyi Osztálya rendelte el.

A kutya csak az orvosi szobában lehet bent, innen azonban nem fog tudni többé segíteni a kis betegeknek. Az indoklás szerint azért kellett kiebrudalni a kutyát, mert nincs hivatalos terápiás kutya végzettsége.