Ezeket viszik magukkal a szüléshez a kismamák a világban

Borotvapenge, műanyagzsák, iPad, tiszta víz, nassolnivaló – elképesztő különbségek vannak egyes országok kismamacsomagjai között.

A Mashable készített egy gyűjtést abból, hogy a világ kismamái milyen pakkot raknak össze a szülés idejére.

Ellen, 23 éves, Malawi, Afrika

szules-kismama-korhaz-csomag

A csomagban van egyszer borotvapenge, hogy legyen mivel elvágni a köldökzsinórt, illetve zseblámpa is, mert nem igazán van villany a kórházban; fekete műanyaglepedő a szülőágyra, mert tiszta víz nélkül bajos a higiénia is.

Van még zsinór is, amivel a köldökzsinórt lehet elkötni, némi készpénz ételre, valamint három nagy kendő (szarong) magának és a babának arra az időre, ameddig bent vannak. A kórházban töltött idő három-négy hét is lehet.

Hazel Shandumba, 27 éves, Zambia, Afrika

szules-kismama-korhaz-csomag

Takaró a babának, vatta, nagy kendő (szarong), rugdalózó, zsebkendő, lavór víznek, műanyagtekercs az ágyra, mivel a kórházban nincs folyó víz, így nehéz megfelelő állapotban tartani a berendezést.

Agnes Noti, 22 éves, Iramba, Tanzánia, Afrika

szules-kismama-korhaz-csomag

Ruhák és takaró a kicsinek, zoknik, tea, mosdótál és egy termosz. Az ivóvizet palackozva veszik, mivel másképp nem iható, egészségügyi kockázatot jelent.

Claudine Razafindrabary, Betafo, Madagaszkár

szules-kismama-korhaz-csomag

Új ruhák a kicsinek, vatta, alkohol a fertőtlenítéshez, pelenka, termosz, vödör, tisztasági betét.

Claudine elmondta: van néhány tabu, amit még a családja mondott el neki a szülés kapcsán. A legfőbb, hogy a kismama ne viseljen sálat, különben a kicsi nyakára rátekeredhet a köldökzsinór. A nő így nem hogy nem visel sálat, de a terhesség idején még otthonában sem tart egyet sem.

Joanne Laurie, 34 éves, London, Anglia

szules-kismama-korhaz-csomag

Pelenka, fehér ruhák a babának, kötött harisnya, nassolnivaló, gumicukor, ruhák a kismamának, törölköző, piperekészlet, iPad, Tens-készülék (pici, fájdalomcsillapító berendezés, tappancsokkal kell a testre illeszteni), egészségügyi betét szülés utánra, palackozott víz, valamint az a családi örökségnek számító takaró, melyben az anyukát vitte haza 34 éve az ő anyukája.

Deanna Neiers, New York, U.S.A.

szules-kismama-korhaz-csomag

Kókuszolaj masszázshoz, levendulaolaj, fájdalomcsillapító krém, zenelejátszó, szoptatós melltartó, szoptató párna, kényelmes ruha a kórházban töltött időre, takaró a babának, kötött sapka, rugdalózó, rágcsálnivaló.

Katy Shaw, 31 éves, Melbourne, Ausztrália

szules-kismama-korhaz-csomag

Piperekészlet, pelenka, rágcsálnivaló, kicsi kesztyűk, ruhák és pelenka a kicsinek, ruhák az anyukának, hálóköntösök, fehérnemű, szülés utáni egészségügyi betét, masszázsolaj.