70 év után találkoztak újra a világháborús szerelmesek

A második világégésben találtak egymásra, majd egy óceán választotta őket el egymástól, végül sikerült az egymásra találás.

Norwood Thomas és Joyce Morris még Londonban találkozott, nem sokkal a D-Day, a normandiai partraszállás előtt – írta a Mashable.

Joyce 17 éves brit lány volt, Norwood pedig az amerikai 101-es hadosztály ejtőernyőse. A férfi egy eltáv során látta meg a lányt, aki éppen barátnőjével bérelt egy csónakot a Temze partján. Beszélgetni kezdtek, végül közösen mentek csónakázni. Innentől kezdve mindig találkoztak, hacsak tehették.

szerelmes-talalkozas

1944 májusában a férfi részt vett ejtőernyősként a normandiai partraszállásban, és volt olyan szerencsés, hogy sok társával ellentétben ő túlélte a bevetést. A lány Londonban várta, hogy visszatérjen.

1945-ben Norwood Thomas parancsot kapott, hogy térjen haza az USA-ba, sajnos elbúcsúzni sem volt ideje a lánytól. Soha többé nem látták egymást.

A háború után a pár levelezett egymással, a férfi kérte Joyce-t, hogy menjen el hozzá az Államokba, és legyen a felesége. A nő azonban félreértette az üzenetet (rejtély, hogy hogyan), azt hitte, hogy a férfinek van valakije, ezért nem írt neki többé.

Előbb-utóbb mindegyiküknek családja lett. Joyce 30 év házasság után elvált férjétől, Norwood felesége 2001-ben meghalt.

Tavaly a nő megkérte az egyik fiát, hogy keresse meg az interneten ifjúkori szerelmét. A férfit egy 2014-es cikk említette is, mint egy háborús veteránt, aki a mai napig ejtőernyőzik szórakozásból. Az internetes keresésből aztán egy telefonhívás lett, majd aztán Skype-on is beszéltek órákon át.

A pár történetét felkapta a média, sokan akartak segíteni, hogy összejöjjön a találkozó, az ausztrál légitársaság segít lebonyolítani a találkozót.

A 93 éves Norwood és a 88 éves Joyce végül 16 óra repülés és több átszállást követően Ausztráliában találkozott újra, de a románc mostanra egy régi és mély barátsággá szelídült.

szerelmes-talalkozas