Óriási IKEA-t húznak fel Soroksáron

A 2017 tavaszára elkészülő üzlet 34 ezer négyzetméteres lesz, 1200-as parkolóval.

Erről sajtótákékoztatón beszélt csütörtökön Marek Feltl, a társaság Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős vezetője, valamint Nicole Erdmann, az IKEA Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős ingatlanfejlesztési vezetője.

Az MTI tudósítása szerint a svéd bútor-kiskereskedelmi konszern azt tervezi, hogy 2020-ra világszerte áruházainak teljes energiaszükségletét megújuló energiával fedezi majd, hozzájárulva ezzel a vállalat ökológiai lábnyomának minimalizálásához. Ez nem azt jelenti, hogy minden áruházat átalakítanak, hanem a csoport által felhasznált energiamennyiséget elő is állítja a cég – fejtette ki Nicole Erdmann, az IKEA Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős ingatlanfejlesztési vezetője. Hozzáfűzte, hogy az áruházlánc mindenhol energia megtakarításra törekszik, egyebek mellett az áruházakban LED-izzókat használnak, ezáltal kevésbé kell hűteni a helyiségeket.

A Soroksáron épülő IKEA áruházzal kapcsolatban elmondta: az átadás 2017 tavaszán várható, a 16,8 milliárd forintos beruházás által létrejövő új áruház alapterülete mintegy 34 000 négyzetméter lesz, és közel 1200 parkoló tartozik majd hozzá. Az építkezés 2000 embernek ad munkát, megnyitás után pedig több mint 200 új munkahely jön létre Magyarországon.

Az eseményen kiosztott sajtóközlemény szerint a svéd IKEA-csoport a világ legnagyobb bútor-kiskereskedelmi konszernje, jelenleg összesen 328 áruházzal rendelkezik 28 országban és további több mint 40 áruház üzemel franchise rendszerben.