Estére megjöhet a hó

Némi téli csapadékkal búcsúzhat a január, alább kiderül, hogy merre fehéredhet az ország.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisa szerint a borúsan indult vasárnap a folytatásban sem lesz derűsebb.

Sokfelé várható csapadék: a délelőtti órákig főként az ország déli, délkeleti felében valószínű eső, majd délutántól nyugat felől újabb hullámban érkezik csapadék. A késő esti, éjszakai órákra az eső az északkeleti megyéket is elérheti, és ott főként a magasabban fekvő területeken esetleg átválthat havas esőre, hóra.

A délnyugati szelet reggelig többfelé erős széllökések is kísérhetik, majd északnyugatira, nyugatira fordul, és előbb a Dél-Dunántúlon, majd a déli óráktól már keleten és északon is mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul, délelőtt a Dél-Dunántúlon várható az enyhébb idő. Késő estére 1 és 5 fok közé hűl le a levegő.

Február első napja sem lesz a kedvenced. A meteorológusok szerint napközben csak átmenetileg, rövid időszakokra szakadozik fel a felhőzet, estétől vékonyodik jelentősebben a felhőzet. Reggel még több helyen valószínű eső, északkeleten néhol havas eső, később a csapadék előfordulása és mennyisége is csökken. A nyugati, délnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11, a Dunántúlon nyugati, délnyugati részén 11 és 15 fok között alakul.