Erdőben él, melegvizes palackkal fűt a 25 éve hajléktalan István

A férfi negyedszázada fedél nélküli, 4 éve pedig a vásárhelyi Kása-erdőben tengeti napjait, ha esik, ha fúj.

A szegedi István 25 éve, édesanyja halálát követően került az utcára, a vásárhelyi Kása-erdőben immáron negyedik éve él – írta a Délmagyar.hu.

A 48 éves férfi sátorban él, ha fázik, melegít magának vizet, azokat pedig palackokba tölti, majd maga alá teszi a sátorba. Elmondása szerint a hideget meg lehet szokni, mínusz 20 fokban is aludt már a sátrában. Szerinte a szúnyogok rosszabbak, melyek egész nyáron megkeserítik az életét.

István azért költözött a csongrádi megyeszékhelyről Hódmezővásárhelyre, mert Szegeden háborgatták: felgyújtották a cuccait, illetve olyan is volt, hogy az egészet bedobták a Tiszába.

Azt mondja, hozzászokott már a hideghez. A szúnyogok miatt a nyarat nehezebben viseli. #Hódmezővásárhely #hajléktalan

Közzétette: Delmagyar.hu – 2016. január 25.

Mint mondta, a Kása-erdőben nem piszkálják. Néha megnézik a rendőrök, hogy él-e még, volt néhány kamasz, aki szórakozott vele, de elkoptak, időnként meglopják, de ennél több zaklatás nem éri.

A férfi nem akar hajléktalanszállóra menni, szerinte ott rosszabb lenne. Esténként eljár gyűjtögetni, a talált fémet elviszi a MÉH-be, ebből él. Van barátnője is, de csak ritkán találkoznak, mint mondta, jól megvan egyedül. Nem bízik senkiben, így egyedül tengeti napjait a fák között.