Így csapott le az évszázad hóvihara Amerikára

Az ítéletidő 85 millió embert érint, tömegek maradtak áram nélkül, a hóvihar eddig már kilenc halálos áldozattal járt.

Óriási viharzóna csapott le az Amerikai Egyesült Államok keleti partvidékére, szombat hajnalra ígérték a tetőzést a meteorológusok, de leghamarabb vasárnap reggel csillapodik az ítéletidő.

A történelmi viharként emlegetett vihar 85 millió embert érint, eddig már kilenc halálos áldozata van, elképesztően sok baleset írható a számlájára, 130 ezer ember maradt áram nélkül. Így látszott a világűrből:

#Blizzard2016 is impacting much of the mid-Atlantic United States, and we’re keeping track of it from space. See how: http://nasa.tumblr.com/post/137831456629/blizzard-2016-from-space

Közzétette: NASA – National Aeronautics and Space Administration – 2016. január 22.

We’re watching from space as #Blizzard2016 bears down on the U.S. Mid-Atlantic region. Satellites snapped this image of the approaching storm around 2:35 a.m. EST on Jan. 22: http://go.nasa.gov/1Pnj0oH

Közzétette: NASA – National Aeronautics and Space Administration – 2016. január 22.

Az időjárás miatt Észak-Karolinától New Yorkig mintegy ötezer repülőjáratot függesztettek fel, a repülőtereket szintén lezárták, a koncerteket és más kulturális rendezvényeket elhalasztották. Az emberek egyébként napok óta készülődnek a nagy viharra.

A boltok polcai sok helyütt teljesen üresen tátonganak, vizet, kenyeret, alapvető élelmiszereket és – a várható áramkimaradás miatt – gyertyákat és elemlámpákat vásárolnak az emberek.

A közösségi médiát elárasztották a viharról készült fotók, videók:

Ennek a mókusnak bejött a hó:

Kissé behavazott vidámpark:

http://robertjbanach.tumblr.com/post/137831849020/sand-is-turning-white-oceancitycool-oceancity

Szombat reggeli viszonyok:

Elnéptelenedett reptér:

Világítótorony vs. hóvihar:

Egy kicsit lerabolták a boltot:

(Forrás: Index.hu, MTI/Twitter)