Elszökött, meggyászolta halott gazdiját a pécsi kutyus

A cocker spániel ahhoz a kórházhoz ment, ahol gazdája elhunyt.

Szabó József még november elején vitte el daganatos megbetegedéssel küzdő feleségét a Pécsi Tudományegyetemhez tartozó volt megyei kórházba a baranyai megyeszékhelyen, ahol a nő december elején elhunyt – írta a Pécs Ma.

A pécsi férfi a temetés megszervezése, a gyász miatt úgy döntött, hogy kutyájukat, Bettit a közeli Pellérdre adja egy kicsit rokonokhoz, vigyázzanak rá egy kicsit.

A 10 éves kutya azonban egyszer csak eltűnt. Keresni kezdték, a Facebookon is közölték a felhívást, kiplakátolták a pécsi utcákat. Lassan jönni kezdtek a hírek, hogy látták itt, látták ott, de megfogni nem tudták.

Az eltűnés hatodik és hetedik napján Jánost arról értesítették, hogy a kutya a volt megyei kórháznál sétálgat, bent van az intézmény udvarán, de mire a férfi odaért, már nem volt ott. János elmondta: Betti sosem járt a kórház környékén, nem ismeri a környéket. Szerinte érezte, hogy egykori gazdája nincs az élők sorában, és mikor megszökött, megkeresni, vagy éppen meggyászolni indult, ezért kötött ki a kórháznál.

A kilencedik napon végül meglett a kutya: Betti egyszer csak feltűnt Kertvárosban, az otthona előtt. A férfit telefonon értesítették arról, hogy ott az eb, így végül egymásra találtak.

Megszökött és elment ahhoz a kórházhoz, ahol a haldokló gazdija feküdt. Kilenc nap után tért haza!

Közzétette: PécsMa.hu – 2016. január 21.