Szerda éjfélig maradnak az utcán a taxisok

Kitartóan tiltakoznak az Uber ellen a sofőrök.

A korábban bejelentett keddi nyolc órás időpont után is maradtak a demonstráló taxisok a budapesti belvárosban; az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának beszámolója szerint mintegy 35-40 taxi van a helyszínen, többségük a Deák téri templom és az Andrássy út között a Bajcsy-Zsilinszky úton.

Autók araszolnak 2016. január 19-én a belvárosi József Attila utca, Andrássy út és Bajcsy-Zsilinszky út keresztezõdésénél, ahol az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen tiltakozó taxisok állnak autóikkal. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Autók araszolnak 2016. január 19-én a belvárosi József Attila utca, Andrássy út és Bajcsy-Zsilinszky út keresztezõdésénél, ahol az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen tiltakozó taxisok állnak autóikkal.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

A helyszínen az MTI tudósítójának taxisok elmondták: hárman jelentették be a rendőrségen, hogy szerda éjfélig kívánják folytatni a demonstrációjukat, erről újságíróknak egy hatoldalas jegyzőkönyvet mutattak fel. A rendőrség ezt tudomásul vette.

Rendõrök irányítják a forgalmat 2016. január 19-én a belvárosi József Attila utca, Andrássy út és Bajcsy-Zsilinszky út keresztezõdésében, ahol az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen tiltakozó taxisok állnak autóikkal. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Rendõrök irányítják a forgalmat 2016. január 19-én a belvárosi József Attila utca, Andrássy út és Bajcsy-Zsilinszky út keresztezõdésében, ahol az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen tiltakozó taxisok állnak autóikkal.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

A Bajcsy-Zsilinszky út-Andrássy út kereszteződésében továbbra is rendőrök irányítják a forgalmat, az MTI tudósítójának beszámolója szerint nagy torlódás nem tapasztalható, lassan, de halad a forgalom.

A taxisok hétfő reggel óta akadályozzák a forgalmat, az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen tiltakozva. Tüntetésüket előre nem jelentették be.

Amint arról korábban írtunk, a taxisok hétfő este Uber-sofőröket fenyegettek, fotózták és szidalmazták is őket.